Image
Kraljevačka bb
36210 Vrnjačka Banja - Serbia

Nekoliko reči o Vrnjačkoj Banji:

Vrnjačka Banja, poznatija i kao kraljica banjskog turizma, nalazi se u centralnoj Srbiji, u podnožju planine Goč,  na 230 m nadmorske visine. Najveća banja u Srbiji, udaljena oko 200 km od Beograda, najpoznatija je po svojim prirodnim lekovitim lečilištima.

U Vrnjačkoj Banji postoji 7 izvora mineralne vode:
  - Snežnik
  - Topla voda
  - Slatina
  - Jezero
  - Beli izvor
  - Borjak
  - Vrnjačko vrelo

Najpoznatije lečilište u Vrnjačkoj Banji u kome se leči dijabetes, kao i bolesti digestivnog trakta, jeste Specijalna bolnica Merkur, koja se nalazi u samom centru ovog grada.
Pored toga što je zdravstveni, Vrnjačka Banja je i turistički centar sa dugom tradicijom. Tokom leta, možete posetiti manifestacije kao što su Vrnjački karneval, koji se održava svake godine u julu i traje nedelju dana, kao i poznati trodnevni festival tehno muzike koji se održava u avgustu – Love fest.
Vrnjačka Banja je poznata i po Festivalu filmskog scenarija, kao i po manifestaciji pod nazivom ''Dani Danila Bate Stojkovića''.
Most ljubavi je još jedna od znamenitosti koje obeležavaju Vrnjačku Banju, kao i skulptura Vrabac, koja se nalazi u središnjem delu Promenade dugačke 2 km.
Kao zdravstveni, turistički i kulturni centar sa mnoštvo apartmana, hotela, otvorenih i zatvorenih bazena, šetališta i kafića, Vrnjačka Banja je pravo mesto kako za decu i mlade, tako i za starije goste.

Dobrodošli !